Záujem ruských a ukrajinských lyžiarov o Tatry narastá

08.01.2006 Poprad

Vysoké Tatry/Poprad 7. januára (TASR) - Na tatranských lyžiarskych svahoch dominujú po tieto dni ruskí a ukrajinskí lyžiari, ktorí využívajú predovšetkým let...
Vysoké Tatry/Poprad 7. januára (TASR) - Na tatranských lyžiarskych svahoch dominujú po tieto dni ruskí a ukrajinskí lyžiari, ktorí využívajú predovšetkým letecké spojenie s Popradom. Prvé lietadlá z Moskvy a Kyjeva pristáli na letisku v závere decembra.

Špička potrvá až do 20. januára. Budú to lety z Moskvy, Kyjeva a pár letov z Pobaltia. Celá zimná sezóna je naplánovaná do konca marca, \" uviedla pre TASR riaditeľka letiska Anna Kováčová. Spresnila, že od 28. decembra minulého roku, keď sa začala zimná charterová sezóna, prešlo už letiskom Poprad-Tatry do 3500 pasažierov. Denný rekord zaznamenali 4. januára, keď vybavili 1717 pasažierov. V uvedený deň sa vystriedalo na popradskom letisku osem veľkých lietadiel a okrem príchodov zaznamenali aj prvé odchody rusky hovoriacich dovolenkárov, ktorí strávili v Tatrách týždňový pobyt. Vystriedali ich ďalší, ktorí sa rozhodli osláviť v tatranských lyžiarskych strediskách pravoslávne Vianoce a zväčša privítať aj nový rok. Riaditeľka Kováčová dodala, že okrem charterových letov má popradské letisko od 3. decembra aj pravidelnú medzinárodnú linku do Londýna. Boening 737 lieta medzi Londýnom a Popradom dvakrát týždenne, vždy v stredu a sobotu.     V uplynulom roku prešlo letiskom Poprad-Tatry dovedna 18 553 pasažierov, čo predstavuje 22-percentný nárast v porovnaní s rokom 2004.
 

Vyberte región

mark